BALLOONING COMPANY

Ballonvaart

Ballonvaren is een uniek en niet te evenaren avontuur!                 Wat mag je hierbij verwachten?

Ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang worden jullie verwacht op de afgesproken startlocatie.  De piloot en crew ontvangen jullie daar en geven een duidelijke briefing. Hoe stap je in? Waar moet je op letten? Wat mag en wat mag niet?  We leggen het jullie graag uit. Wie zin heeft om de ballon mee op te bouwen mag gerust een handje helpen.

Nadat de ballon gevuld is met koude lucht warmen we deze op door middel van de krachtige branders.  De immense ballon krijgt zijn vorm en het is tijd om in te stappen.  Met een kriebel in de buik verlaten we de vaste grond om het Vlaamse land te bewonderen in vogelperspectief.

Als piloot besturen we de ballon niet op een traditionele manier. Een ballon beweegt met de wind mee. Als ballonvaarder verander je van richting door de ballon hoger of lager te laten varen en zo verschillende windrichtingen op te zoeken.

Na een uurtje in de lucht gaan we op zoek naar een geschikte landingsplaats waarop we de ballon zacht kunnen neerzetten.  We sluiten de avond af met een glaasje in de hand, een sfeervol verhaal en een uniek aandenken aan deze fijne ervaring!

Wil je dit zelf ook eens meemaken?  Boek dan nu, want In onze manden bent u in veilige handen!

FAQ

Waarschijnlijk hebt u een heel aantal vragen of bedenkingen... Hieronder vindt u reeds een aantal weetjes.

 

Dit kan het hele jaar door .  De zomer is het hoogseizoen, maar ook tijdens de wintermaanden zijn er prachtige vaarbare dagen.  Twee weersfactoren spelen een grote rol, nl. de wind en de neerslag.

Bij boeking vanaf 6 personen varen wij over de streek naar uw keuze!  Bent u met minder dan kan u kiezen uit één van onze vast opstijglocaties.  Deze bevinden zich in Dendermonde, Overmere, Aalst, Gent, Antwerpen tot zelfs de Ardennen.

Het beste draagt u comfortabele kledij die u ook zou dragen voor een avondwandeling. Een petje is ook altijd interessant .

Wij garanderen steeds een vaart van minimum één uur in de lucht.  Toch is dit een avondvullend programma dat al snel 3 to 4 uur in beslag neemt.

Wij vragen om steeds een volgwagen te voorzien om vlot terug te kunnen keren.

Supporterende familieleden of vrienden kunnen steeds volgen achter onze volgwagen.

Net zoals in een vliegtuig heb je ook in een luchtballon geen hoogtevrees.  Dit komt doordat je geen contact meer hebt met de grond.  Overtuig jezelf!

Bekijk onze avontuurlijke formules